Pazartesi, Ekim 2, 2023

Bu ilanın süresi dolmuştur / This announcement has expired

Balıkesir’de Erasmus+ Projesine Katılın

UNHCR’ye göre, ülkesi dışına en çok mülteci gönderen ülkeler; Suriye, Afganistan ve Sudan olmuştur. Bu mülteciler de en çok kalkınmakta olan ülkelere sığınmışlardır. Almanya 2015’te başlattığı mülteci politikasıyla 1 milyon 410 binden fazla sığınmacıyı kabul ederek, AB ülkeleri arasında en fazla mülteci barındıran ülke konumunda yer almaktadır. Almanya’yı 402 bin mülteciyle Fransa, İtalya (355 bin), İsveç (328 bin) , Avusturya (173 bin) ve Yunanistan (83 bin) takip etmektedir.

Türkiye, son 5 yılda dünyada en fazla sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke olmayı sürdürmüştür. Türkiye, 3,5 milyondan fazla kayıtlı Suriyeli mültecinin yanı sıra UNHCR’ye kayıtlı 365.000’den fazla diğer uyruklardan kişilere de ev sahipliği yapmaktadır.

Mültecilerin sayısı başta ülkemizde olmak üzere Avrupa’da da her geçen gün artmaktadır. Artan bu sayı beraberinde problemleri de getirmektedir. UNHCR tarafından mülteciler ile yapılan araştırmalarda; mültecilerin eğitim, kültürel ve sosyal entegrasyon, sağlık hizmetleri, istihdam, güvenilir konaklama, sağlıklı iletişim ve hareket özgürlüğü gibi temel haklara

erişemedikleri belirtilmiştir. Ülkemizde de benzer araştırmayı yerelleştirerek yapan proje paydaşımız Mültecilerle Dayanışma Derneği, bu problemlerin ülkemizde bulunan mülteciler için de geçerli olduğunu tespit etmiştir. Buradan yapılan çıkarımla, belirtilen bu sorunların mültecilerin evrensel sorunları olduğu söylenebilmektedir.

Bu sorunlardan yola çıkarak temellendirilmiş “Beraber Yaşamak İçin Kodla” projemizde; mültecilerin eğitim, kültürel ve sosyal entegrasyon, sağlık hizmetleri, istihdam, konaklama ve iletişim konularında yaşadıkları problemlere teknolojiyi kullanarak inovatif ve sürdürülebilir çözümler üretmeyi amaçlamaktayız. Bu çözümler sayesinde mülteciler ve bölge halkı arasında, beraber yaşamayı öğrenme, ön yargıları kırma ve kültürlerarası öğrenme duyguları da geliştirilip birlikte yaşama bilincini geliştirmeyi amaçlıyoruz.

 

Proje yeri : Balıkesir

Proje Tarihi : 4-13 Ekim

Projeye Katılan Ülkeler: İtalya, Yunanistan, Almanya, Türkiye

 

Aşağıda belirtilen kriterleri sağlayan kişiler projemize katılıma hak kazanacaktır:

– 18 – 30 yaş aralığında olmak

– Minimum intermediate seviyede İngilizce yazmak ve konuşmak

– Hareketliliğin temel konularına ilgili ve öğrenmeye istekli olmak

– 9 gün boyunca atölyelere eksiksiz katılım gösterebilecek ve enerjisi yüksek.

Tüm katılımcılarımıza katılım sertifikası verilecektir. Proje süresince konaklama ve yemek

masrafları karşılanacak olup, katılımcı sadece kendi yerel yol masrafından sorumlu olacaktır.

Projede yer almak isteyen katılımcılarımızın 1 Ekim tarihine kadar Başvuru Formunu doldurmaları gerekmektedir.

 

(Visited 582 times, 1 visits today)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -