Perşembe, Ocak 23, 2025

AGROECOLOGY Ortaklığı 2. Çağrısı Başvuruları Başladı

AGROECOLOGY Ortaklığı 2. Çağrısı  “Agroekolojinin Performansının Değerlendirilmesinde Çevresel, Ekonomik ve Sosyal Perspektiflerin Entegre Edilmesi: Değer Zinciri ve Politika Olanakları” başlıklı çağrısı açıldı.

 

Tarım Sistemleri Geçişini Hızlandırmaya Yönelik Avrupa Ortaklığı –Tarımsal Ekoloji Yaşam Laboratuvarları ve Araştırma Altyapıları-AGROEKOLOJİ (European Partnership on Accelerating Farming Systems Transition –Agroecology Living Labs And Research Infrastructure- AGROECOLOGY) Ortaklığı Avrupa çapında agroekolojiye geçişi hızlandıran bir canlı laboratuvarlar ve araştırma altyapıları ağı oluşturmayı ve desteklemeyi amaçlamaktadır. Uzun vadeli, sahaya özgü, çok paydaşlı ve gerçek yaşam deneyimleri için alanlar sağlayacak ve çiftçileri olumlu ekonomik, çevresel ve sosyal etkiler için ihtiyaç duyulan ölçekte agroekolojik uygulamaları anlamada ve uygulamada destekleyen uygulamaları benimsemeye hazır şekilde sunacaktır.

2030’a kadar, agroekoloji etrafındaki ekosistem AB düzeyinde daha iyi bağlanacak, agroekolojik süreçler hakkındaki bilgi, çiftçiler ve çevre tarafından agroekolojinin alımını artıracak ve çiftçiliğin sosyal performansı iyileştirilecektir.

Agroekoloji, Yaşam Laboratuvarları ve Araştırma Altyapıları esasına dayanan projenin hedef kitlesi ve faydalanıcıları; tarımsal alanda faaliyet gösteren resmi kurumlar, araştırma yapan kuruluşlar, araştırma altyapıları, bölgesel ve yerel yönetimler, yaşayan laboratuvarlar (liviniglabs), çiftçilerdir. Tarımsal üretim kapasitesine zarar vermeden girdi maliyetleri üzerindeki baskıyı azaltabilecek ve verimlilikte uzun vadeli ilerlemeye yol açabilecek araçlardan biri olan agroekoloji; daha sağlıklı ekosistemlere ve biyoçeşitliliğe olumlu katkıda bulunmayı amaçlayan bütüncül bir yaklaşımdır.

Agroekoloji ekonomik olarak uygulanabilir tarım uygulamaları; biyolojik çeşitlilik, iklim ve çevre, döngüsel ve sürdürülebilir tarım ve ilgili değer zincirleri yaratmayı hedeflemekte olup dayanıklı, üretken, üretim alanına duyarlı, yaygın ve AB gıda güvenliğinin güvence altına alınmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Bu çağrı, ülkemizden TÜBİTAK’ın da olduğu 26 farklı ülkedeki 72 ortağı bir araya getirerek, iklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik kaybı, gıda güvenliği ve egemenliği ve çevre hedeflerini ve zorluklarını karşılamaya uygun bir tarım sektörünü destekleyecek ve çiftçiler için karlı ve çekici bir faaliyet sağlayacaktır.

Çağrı sekretaryasına iletilecek uluslararası proje başvurularının yanı sıra projelerde Türkiye’den yer alacak araştırmacılar tarafından TÜBİTAK’a ulusal proje başvurusu yapılması da zorunludur.

 

Çağrı Takvimi: 

  • Uluslararası proje önerilerinin Çağrı Sekretaryasına sunulması için son tarih: 17 Şubat 2025 (14:00, CET)

  • 1.Aşama proje önerileri TÜBİTAK ulusal başvurusu için son tarih: 24 Şubat 2025 (23:59 TSİ)

  • 1.Aşama önerilerinin TÜBİTAK ulusal başvurusu e-imza süreçleri için son tarih: 03 Mart2025 (23:59 TSİ)

  • 2.Aşama önerilerinin Çağrı Sekretaryasına sunulması için son tarih: 09 Temmuz 2025
    (13:00, CEST)

 

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayın

BENZER İÇERİKLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz