Pazar, Kasım 24, 2024

Güçlü Kadınlar için Sivil Toplum Diyaloğu Projesi

Avrupa Birliği’nin desteklemiş olduğu Güçlü Kadınlar için Sivil Toplum Diyaloğu Projesi eğitim ve konferans çalışmaları büyük bir ilgi ile tamamlanmıştır…

Bizdevariz Derneği (Türkiye), Gender Studies, o.p.s.(Çek Cumhuriyeti), Estonian Disabled Women’s Association (Estonya) ve Lithuanian Women’s Society (Litvanya) ile ortak yürüttüğümüz ‘’Güçlü Kadınlar için Sivil Toplum Diyaloğu’’ başlıklı projemizin eğitim ve konferans çalışmalarını yoğun bir ilgiyle COVIT-19 pandemi şartları göz önünde bulundurularak tamamlamış bulunmaktayız. Projemizi Avrupa Birliği desteklemektedir.

Projemizin genel amacı, kadınların konumlarını güçlendirmek için Türkiye ve AB üye devletleri Sivil toplum kuruluşları arasında bilgi alışverişini ve sürdürebilir işbirliğini geliştirmektir.

Projemizin özel amacı şu şekilde olacaktır:

  • Türkiye ve AB üye devletleri Sivil toplum Kuruluşları arasında Kadın Dostu Kent uygulaması ile kadın Sivil toplum kuruluşlarında “engelli kadın” yaklaşımı konularında bilgi alışverişini sağlamak
  • Avrupa Birliği’ni, Türkiye kamuoyuna; Türkiye’yi de Avrupa Birliği kamuoyuna anlatması
  • Yerel yönetişimde kadın e-platformunun kurulması
  • Yerel yönetimlerine ve yerel Kadın STK’larına ‘’kadın dostu kent uygulaması’’ hakkında bilgilendirilmesi

‘’Güçlü Kadınlar için Sivil Toplum Diyaloğu’’ başlıklı projemizin eğitim ve konferans çalışmaları Rize ve Ordu ilinde yaşayan kadınlar ve kadın STK’lar tarafından büyük bir ilgi görmüştür. Proje kapsamında normalde 80 kişinin katılımıyla eğitim ve konferans çalışması yapılması gerekiyordu. 80 kişilik eğitim ve konferans organizasyonuna toplam 319 kadın ve kadın STK temsilcisi başvuruda bulunmuştur. Yapılan her başvuru kabul edilmiş ve toplam 269 kişi eğitim çalışmalarımıza; 50 kişi de konferans organizasyonumuza katılmıştır.

Eğitimlerin konu başlıkları ‘’Kadın dostu kent uygulamalarında eğitim, istihdam, kadına şiddet, kentsel hizmetler, sağlık, toplumsal cinsiyet, toplumsal cinsiyet anaakımlaştırma, yetişkin eğitimi ve kadın dostu kentlere Avrupa’dan örnekler’’dir.

Konferansta AB’nin üzerine inşa edildiği değerler, işleyişi ve politikaları kadınlarımıza ve kadın STK temsilcilerine anlatılmıştır.

Proje 15 ay süre ile proje ortağı ülkelerde (Litvanya, Estonya ve Çek Cumhuriyeti’nde) birçok etkinlik yapılarak tamamlanacaktır.

 

BENZER İÇERİKLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz