İşin adı | Afet Risk Yönetiminde Sivil Toplumun Kapasite Artırımı Projesi
“Afete Hazırlık ve Acil Durum Müdahalesi için Kapasite Geliştirme” Danışmanlık Hizmet alımı |
Bu hizmet alımın koşulları Toplum Gönüllüleri Vakfı sorumluluğunda düzenlenir. |
I. Hakkımızda
Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), 2002 yılından bu yana gençleri sosyal sorumluluk projelerine gönüllü olarak katılmaya teşvik ederek onları güçlendirmekte ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaktadır. Sloganı “Gençler, Yetişkinler rehberliğinde”dir. TOG, eğitim faaliyetleri düzenleyerek üniversite öğrencilerini sosyal sorumluluk konusunda bilgi ve bilinçle donatmakta, sosyal sorumluluk projeleri tasarlamalarına ve uygulamalarına destek olmaktadır. Bu şekilde, gençlerin gönüllü olarak toplum katılımını arttırır. Gönüllüler, üniversite kampüslerinde öğrenci kulüpleri olarak bir araya gelerek çocuk hakları, kültür-sanat, engelliler konusunda farkındalık, hayvan hakları, ekoloji ve sürdürülebilirlik gibi farklı alanlarda projeler hayata geçiriyor.
II. İşin Amacı ve Tanımı
Afet Platformu; 2020 yılında, birçok sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek ani ya da yavaş bir şekilde gelişen, insanları ve diğer canlıları derinden etkileyen, günlük yaşantının çeşitli düzeylerde aksamasına sebep olan, yıkımlar sonucunda can ve mal kaybına yol açan, bunun yanında çevresel, ekonomik ve sosyal kayıplar ile sonuçlanabilen doğa ya da insan kaynaklı olaylar neticesinde ortaya çıkan afet ve acil durumlara müdahale etmek üzere kurulmuştur.
Kuruluş tarihinden bu yana Afet Platformu; afetlerde etkilenen gruplara yönelik ulusal çapta krize müdahale, insani yardım çalışmaları ile afet sonrası ruh sağlığı, danışma, destekleme, yönlendirme, kapasite geliştirme, iyileştirme ve geçim kaynaklarıyla ilgili çalışmalarını yürütmektedir. Bunun yanında afetlerin olumsuz sonuçlarının önlenmesi için çok disiplinli bir yaklaşımla fiziksel, ekonomik, sosyal ve bireysel değişkenleri içerecek şekilde toplumsal dirençliliğin arttırılması gerekmektedir.
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı çerçevesinde Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) tarafından Yürütülen IPA III/2023/442-877 / Supporting the Capacity of Civil Society Organisations (CSOs) in Disaster Risk Management/ Afet Risk Yönetiminde Sivil Toplum Örgütlerinin Kapasitesinin Desteklenmesi Projesi Afet Platformunun Desteklenmesi Alt Hibe Bileşeni çerçevesinde Afet Platformu tarafından yetkilendirilen dört kuruluştan biri olarak Toplum Gönüllüleri Vakfı “Afete Hazırlık ve Acil Durum Müdahalesi için Kapasite Geliştirme” projesi kapsamında aktiviteler gerçekleştirilecektir. Proje kapsamında “6.1. Consultancy for Training Content” bütçe kaleminde bulunan ve aşağıda detaylarına yer verilmiş olan:
- Kapsam: “Afet Risk Yönetiminde Sivil Toplum Örgütlerinin Kapasitesinin Desteklenmesi Projesi Afet Platformunun Desteklenmesi” projesinin; eğitim materyallerinin ve müfredatın geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konusunda uzman tavsiyesi veren uzman bir danışman ile çalışma gerçekleştirilecektir. Bu danışmanlık rolü, eğitim içeriğinin güncel, bilimsel olarak doğru ve pedagojik olarak doğru olmasını sağlamak için kritik öneme sahiptir. Danışman, proje boyunca aralıklı olarak çalışacak ve ilk geliştirme aşaması, proje ortası gözden geçirme ve devam eden geri bildirimlere dayalı son ayarlamalar gibi müfredat geliştirme ve güncellemelere en çok ihtiyaç duyulan aşamalara odaklanacaktır. Projenin zaman çizelgesine yayılmış toplam 12 aylık danışmanlığı karşılayacak şekilde yapılandırılmıştır. Bu süre, yoğunluklu olarak erken aşama içerik tasarımını, orta dönem gözden geçirme ve ayarlamaları ve projenin sonuna doğru son düzeltmeleri / revizyonları içerir. Aktivitelerin yazılı olarak belgelenmesi ve kitapçık haline getirilmesi talep edilmektedir.
-
- Süre: Toplam 66 gün
Eğitmen Eğitimi İçeriği ve Rehber Not İçeriği (Kitapçık): 23 gün
Yerel Eğitim İçeriği ve Rehber Not İçeriği (Kitapçık): 26 gün
Liderlik Eğitimi İçeriği ve Rehber Not İçeriği (Kitapçık): 17 gün
Proje aktiviteleri:
- Afet Gönüllülüğü Eğitmen Eğitimi
- Afet Gönüllülüğü Yerel Yaygınlaştırma Eğitimleri
- Afet Müdahalesi Toplum Liderliği Eğitimi
- Seminerler Dizisi
- Çalışma Ziyareti
Eğitim içeriklerinin hazırlanması, proje ekibinde yer alan uzmanlar ve danışmanla birlikte ortaklaşarak hazırlanacaktır. Danışmandan; proje ekibini ve uygulamaları denetlemesi, desteklemesi ve öneriler sunması beklenmektedir.
Uzman Danışman Nitelikleri
Akademik Nitelikler:
Acil durum ve Afet yönetimi veya ilgili bölümlerinde öğretim üyeliği yapan;
- Afet eğitimi, Afetlerde gönüllü koordinasyonu, Afetlerde insani yardım süreçleri ve İnsani yardım standartları konularında çalışma veya çalışmalar yapmış olmak,
- Tez Danışmanlığı: Lisansüstü -en az- dört ve Doktora –en az- iki olmak üzere danışmanlık yapmış olmak,
- Makale: Uluslararası -en az- iki ve ulusal -en az- 8 yayın hazırlamış ve hazırlanmasına katkı sunmuş olması beklenmektedir.
Özel Nitelikler:
- Acil Durum, Afet Yönetimi ve İnsani Yardım alanlarında en az Doktora derecesine sahip,
- Afet ve kriz yönetimi süreçlerinde en az 10 yıllık iş tecrübesine sahip,
- Afet bölgesinde ve sahasında çalışma deneyimine sahip,
- İçerik geliştirme ve uygulama deneyimine sahip,
- Hedef gruplar için yayın içeriği geliştirme deneyimine sahip,
- Gençlik çalışması yaklaşımına sahip.
Genel Nitelikler:
- Üniversitelerin ilgili bölümlerinden en az doktora derecesine sahip,
- Benzer pozisyonda en az 10 yıl iş tecrübesine sahip,
- Sivil Toplum ve Gönüllülük tecrübesine sahip,
- Süreç takibi konusunda deneyimli,
- İletişimi kuvvetli,
- Ekip çalışmasına yatkın,
- Çok yönlü çalışma becerisi olan ve iş takibi kuvvetli, yenilikçi
- Analitik düşünme becerisi ve çözüm odaklı yaklaşım,
- İyi derecede İngilizce bilgisine sahip,
- MS Office vb. programları iyi kullanan,
- Erkek adaylar için askerlik hizmetini gerçekleştirmiş,
- Yüz yüze eğitimlere tam zamanlı olarak katılabilecek ve eğitim anında gözlem yapabilecek,
- Seyahat engeli bulunmayan.
III. Tekliflerin Değerlendirilmesi
Teklifler, adayların nitelikleriyle ilgili yeterlik kriteri ve teklifte sunulan bütçeyle ilgili mali kritere göre kümülatif analiz yöntemiyle değerlendirilecek ve proje uzmanı ile koordinatörü tarafından seçim yapılacaktır.
IV. Şartlar ve Koşullar
Proje Avrupa Birliği projesi olduğu için KDV İstisnası bulunmaktadır. Gönderilecek tekliflerde KDV eklenmemesi talep edilmektedir.
Proje tekliflerinin Türk Lirası ile verilmesi beklenmektedir.
Teklifte bulunacak başvuru sahiplerinin;
-
- Özgeçmişleri,
- Referans mektupları,
- Akademik çalışmalarından en az 2 örnek,
- Geçmiş deneyimlerinden en az 2 örnek beklenmektedir.
Teklifler (Fiyat teklifi, eğitim oturum içerikleri) ve eklerinin (Şartname, fiyat teklif formu) imza kaşeli halinin 30.12.2024 17:00’a kadar, [email protected] ve [email protected] e-posta adreslerine gönderilmesi gerekmektedir.