ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ (İHE) PROGRAMI HİZMET SATIN ALIM ŞARTNAMESİ
Amnesty Akademi “Çocuk Haklarına Giriş” ve “İnsan Haklarına Duyarlı Okullar” Kurslarının Çevrimiçi Öğrenme Sistemine Adaptasyonu ve Entegrasyonu İçin Hizmet Alımı
I. Arka Plan
Uluslararası Af Örgütü (UAÖ), 150’den fazla ülkede, 10 milyondan fazla insandan oluşan ve insan hakları ihlallerinin sona erdirilmesi için çalışan küresel bir harekettir. 1977 yılında çalışmaları nedeniyle Nobel Barış̧ Ödülü’ne layık görülmüştür. UAÖ, İnsan hakları ihlallerini araştırır, belgeler ve bu ihlalleri durdurmak için kampanyalar yürütür. İnsan hakları eğitimi ve savunuculuk faaliyetleri aracılığıyla tüm dünyada herkesin insan haklarından faydalanabilmesini sağlamak için çalışır.
UAÖ Türkiye kampanyalar, aktivizm, lobi ve insan hakları eğitimi alanlarında yürüttüğü çalışmalar ile insan hakları ihlallerinin önlenmesi ve insan haklarının güçlenmesini hedeflemektedir. Bu bağlamda, İnsan Hakları Eğitimi (İHE) programı evrensel olarak tanınan insan hakları ilkelerine uyan bilgi, beceri ve tutumları teşvik etme yoluyla birey, grup ve toplumları güçlendirme hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir. İHE programının öncelikli çalışma alanları arasında toplumsal cinsiyet eşitliği, ifade özgürlüğü ve protesto hakkı, çocuk hakları, mülteci hakları, yargı bağımsızlığı, insan haklarına giriş bulunmaktadır.
İHE programı kapsamında atölye çalışmalarının yanı sıra basılı ve çevrimiçi birtakım araçlar ile de insan haklarına ilişkin bilginin yaygınlaştırılması amaçlanır. Amnesty Akademi platformu da ücretsiz bir şekilde, kayıt olan kişilere insan haklarına ilişkin farklı öğrenme programları ve kursların sunulmakta olduğu bir platformdur. (Amnesty Academy Registration). UAÖ Türkiye İHE programı kapsamında da halihazırda Türkçe’ye uyarlanmış ve çevrimiçi sisteme entegre edilmiş çevrimiçi öğrenme programları mevcuttur. (Amnesty Academy – Uluslararası Af Örgütü)
Çocuk hakları ve insan haklarına duyarlı okullar çerçevesine ilişkin bilginin yaygınlaştırılması amacıyla UAÖ İHE programı Amnesty Akademi’de İngilizce olarak erişime açık olan iki kurs için çeviri ve çevrimiçi sisteme entegrasyon hizmetlerine ihtiyaç duymaktadır. “Çocuk Haklarına Giriş” ve “İnsan Haklarına Duyarlı Okullar” başlıklı bu kurslar video ve metin temelli olup, katılımcıların ilgili konulara ilişkin bilgi ve becerisini artırmaya odaklanmaktadır.
II. Alınacak Hizmetin Tanımı ve Kapsamı
Amnesty Akademi çevrimiçi öğrenme sistemi içerisinde bulunan “Çocuk Haklarına Giriş” ve “İnsan Haklarına Duyarlı Okullar” isimli iki kursun Türkçe dilinde erişime açılması amacıyla çevrimiçi öğrenme sistemine çevrilmiş içeriklerin yüklenmesi, içeriğin video, görsel ve sese uyumlu olacak şekilde sisteme adapte edilmesi ve entegrasyonunun tamamlanması için hizmet alımı yapılacaktır. UAÖ İHE ekibi şu anda ilgili içeriğin Türkçe’ye çevrilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. Çevirisi yapılan bu içeriğin ilgili formata entegre edilmesi ve kursların Türkçe dilinde hazırlanması için yetkili hizmet sunucular aranmaktadır. Kursların Türkçe dilinde hazırlanabilmeleri için takip edilecek temel adımlar aşağıda sunulmakta olup; teklif sunacak olan kurumların ilgili adımları yetkinlikleri doğrultusunda detaylandırmaları beklenmektedir. Temel adımlar:
-
- Çevrilmiş metni mevcut bir şablonda Rise 360’ta entegre etme,
- Çevrilmiş metinde herhangi bir değişikliğe gitmeden gerekli görüldüğünde UAÖ İnsan Hakları Eğitim Program ekibinin onayını alarak kurs yapısını ve akışını tasarlama / düzenleme,
- Videolar, pdf’ler, infografikler vb. gibi multimedyaları çeviri gereksinimlerine uyacak biçimde düzenleme ve oluşturma,
- Yeni dile uyması için herhangi bir görsel veya multimedya varlığını yeniden tasarlamak (PDF’ler, infografikler, resimler, vb.)
- Kursun UAÖ İHe ekibi tarafından incelenmesi sonrası gerekli değişikliklerin entegre etmesi
- Öğrenme Yönetim Sistemine (Learning Management System) yüklenmek üzere Scorm dosyalarının teslim edilmesi.
III. Hizmet Teslim Süresi
İlgili hizmetin sözleşmenin imzalanmasını takiben en fazla bir ay içerisinde teslim edilmesi beklenmektedir. Öngörülen iş teslim tarihi 5-10 Şubat 2025 tarihleri arasındadır.
IV. Yetkinlik ve Gereksinimler
Başvuru sahipleri bu şartnameye göre gereklilikleri mümkün olan en yüksek kalitede yerine getirmek için gerekli uzmanlığa sahip olmalıdır. Teknik uzmanlık ve beceriler göz önüne alındığında, iş kapsamında ve teslimat sürecinde özellikle aşağıda belirtilen özellik ve becerilere sahip olunması beklenmektedir:
Teknik beceriler: Teklif sunan kurumların aşağıdaki teknik becerilere sahip ekip üyelerinin bulunması beklenmektedir.
-
- Rise 360’ta çevrimiçi kurslar oluşturma konusunda öğretim tasarımı deneyimi
- Kurs yapısını ve akışını tasarlama/düzenleme
- Etkileşimli çevrimiçi öğeler tasarlama yeteneği
- Videolar, pdf’ler, infografikler vb. gibi multimedyayı düzenleme ve oluşturma
- Adobe Creative Cloud ve Canva’da tasarım yazılımı deneyimi
Dil becerileri: Hizmet sunacak olan kurumun Amnesty Akademi adaptasyon ve entegrasyon süreçlerinde global ekip ile de iletişim kurması gerekmektedir. Bu sebeple İngilizce dilinde e-posta yazışmaları yapabilir olması ve iletişim kurabilir olması beklenmektedir.
Ortak çalışma ilkeleri ve değerler: Teklif sunan kurumların UAÖ Türkiye ilk ve değerlerine uygun olarak çalışması beklenmektedir. İlgili ilke ve politika belgeleri için Şeffaflık – Uluslararası Af Örgütü sayfasını ziyaret ediniz.
V. Başvuru Belgeleri
Başvuruda bulunmak isteyen kurumların aşağıdaki belgeleri hazırlaması ve aşağıdaki bölümde belirtilen e-posta adreslerine iletmesi beklenmektedir.
-
- Başvuru sahibinin ilgili geçmiş deneyimlerini özetleyen bir sunum (ppt) veya doküman (pdf) (En fazla 3 sayfa)
- Başvuru sahibinin ekip üyelerinin özgeçmişleri
- Teknik teklif (Hizmet sunumunda kullanılacak yaklaşımı özetleyen en fazla iki sayfalık bir metin sunulmalıdır. Teknik teklif içerisinde iş kalemleri bilgisi bulunmalıdır.)
- Finansal teklif (Başvuru sahiplerinin ilgili hizmet için fatura kesebiliyor olması beklenmektedir. Finansal teklif TL olarak KDV dahil olacak şekilde hazırlanmalıdır. Finansal teklif kapsamında ilgili bütçe kalemleri ayrıntılandırılarak fiyat teklifi sunulmalıdır.)
VI. Başvuru Süreci ve Değerlendirme
İlgilenenler, özgeçmiş, beceriler ve bu görevle ilgili teknik ve finansal teklif içeren tekliflerini 31 Ocak 2025 tarihine kadar “Amnesty Akademi Kursları – Adaptasyon ve Entegrasyon” başlığı ile [email protected] adrese göndermelidir. Belirtilen tarihin ardından gönderilmiş olan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır. UAÖ TR’nin finansal kaynak dağılımında yaşanacak herhangi bir değişiklikte teklif alma süreci sonlandırılabilir. Hizmet alım süreci sözleşmenin imzalanmasını takiben başlatılır.
Başvuruların değerlendirilmesinde kullanılacak puanlama yaklaşamı şu şekilde olacaktır:
- Teknik Teklif (%40)
- Finansal Teklif (%35)
- Ekip Deneyimi (%25)
Şartname veya başvuru ile ilgili tüm sorular yukarıda belirtilen başlık ile 31 Ocak 2025 tarihine kadar [email protected] adresine yönlendirilmelidir.