PRISCILA projesi atölyelerine göçmenler ve göçmenlerle ilgili çalışan kişileri, Priscila metotunu geliştirmek için davet ediyor.
Ortaklaşa atölyelerinden birine, 24 – 25 – 27 ve 28 Eylül günlerinden tercihiniz olan günde 10:30 – 15:30 saatleri arasında İstanbul-Şişli’de katılabilirsiniz.
PRISCILA: Göçmen Yetişkin ve Göçmen Öğrencileri Güçlendirmek için Kişisel, Kültürel, Sosyal ve Vatandaşlık Yeterliliklerini Desteklemek” üzere geliştirilmiş bir AB projesidir. Bu proje, 4 farklı ülkede 6 ortak ve bir uluslararası kuruluşu kapsamaktadır. İspanya’dan La Xixa (koordinatör) ve ACATHI, Türkiye’den Hasat, İtalya’dan Bologna Üniversitesi Eğitim Çalışmaları Bölümü ve APS Cantieri Meticci ile Almanya’dan Volkshochschule – Cham ve Brüksel merkezli Avrupa Yetişkin Eğitimi Derneği yer alır.
PRISCILA yöntemi, Derin Demokrasi, Mekânsal Toplanma, Kritik Olay ve Ezilenlerin Tiyatrosu (Boal) gibi yaygın olmayan öğrenme metodolojilerine dayanmaktadır. Bu yöntem, göçmen yetişkin öğrencilere güç vermeyi ve üç temel yeterliliği teşvik etmeyi ve tanımayı amaçlamaktadır:
– Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yeterliliği
– Kültürel yeterlilik
– Vatandaşlık yeterliliği
PRISCILA Projesi, bu üç ana yeterlilik için PRISCILA Yöntemine dayalı Avrupa mikro-akreditasyon sertifikaları sağlayacaktır.
Bu proje, PRISCILA yönteminin geliştirilmesini ve tanıtımını, AB çerçevesinden üç ana yeterliliğin tanınması yoluyla pilot uygulamalarla göçmenler, mülteciler ve sığınmacılar için yetişkin eğitiminde kapsayıcılığı ve yaşam boyu öğrenmeyi teşvik etmeyi amaçlar.
- Üç yaşam boyu öğrenim yeterliliğinin edinilmesi için dahil edici, kapsamlı ve katılımcı merkezli bir yaklaşım geliştirerek kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme becerisi, kültürel farkındalık ve ifade yeterliliği ile vatandaşlık yeterliliği konusunda kazanım sağlar.
- Yetişkin eğitimindeki eğitimcilerin ve destek personelinin yeterliliklerini artırmak için, göçmen, mülteci ve sığınmacı yetişkin öğrencilerin belirli ihtiyaçlarına yönelik kaynaklar (pilot raporlar, mikro-akreditasyonlar aracılığıyla kalite sağlama ve tanıma kılavuzu, Yetişkin Eğitmenler için El Kitabı) geliştirmek ve kapasite geliştirme atölyeleri düzenlenir. Bu sayede öğrencilerin sosyal ağ eksikliği, travmatik deneyimler, temel iletişim becerileri eksikliği, çatışma çözümü gibi zorlayıcı durumlarla başa çıkmalarına yardımcı olma hedeflenir.
- Göçmen, mülteci ve sığınmacı yetişkin öğrenciler için yüksek kaliteli, esnek ve tanınmış öğrenmenin erişilebilirliğini, mikro-akreditasyondan yararlanarak PRISCILA Kalite Sağlama ve Tanıma Kılavuzu’nun geliştirilmesi ve Yetişkin Eğitmenler için El Kitabı yaşam boyu öğrenme için gerekli üç yeterliliğin (kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yeterliliği, kültürel farkındalık ve ifade yeterliliği, vatandaşlık yeterliliği) belgelendirilmesine olanak sağlar.
Hedef Gruplar
- Yetişkin göçmenler, mülteciler, sığınmacılar
- Yetişkin göçmenler, mülteciler ve sığınmacılarla çalışan profesyoneller ve kuruluşlar
Metodolojiler
Priscila Yöntemi, dört farklı metodolojiyi bir araya getirir:
– Ezilenlerin Tiyatrosu,
– Derin Demokrasi,
– Kritik Olay Metodolojisi
– Mekânsal Toplanmalar
Katılımcılar, öğrenme kazanımları doğrultusunda Europass kredisine ve katılım sertifikasına sahip olacaktır.
Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayın