Çarşamba, Kasım 27, 2024

Bu ilanın süresi dolmuştur / This announcement has expired

TÜBİTAK – ARDEB 1001 Programı Kapsamında “Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı” Açılıyor

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), afet bölgesindeki araştırmacılarımıza destek olacak düzenlemeler için çalışmalarını sürdürmektedir.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinden etkilenen Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde yaşayan araştırmacılarımızın Ar-Ge faaliyetlerini desteklemek üzere, “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında, “Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı – BİNBİRÇABA” açılacaktır.

Söz konusu çağrı 1 Mart 2023 tarihinde açılacak ve 31 Aralık 2023 tarihine kadar sürekli başvuruya açık olacaktır. Çağrı özelinde yapılacak başvurular projelerde görev alabilme limitlerinin dışında tutulacaktır.

Başvurular ARDEB-Proje Başvuru Sistemi (PBS) üzerinden çevrim içi ortamda alınacaktır. Bölgede bulunan araştırmacılarımıza kolaylık sağlamak amacıyla başvuru adımları sadeleştirilmiş ve başvurunun tamamlanması için gerekli olan elektronik imza süreci kaldırılmıştır. Projenin desteklenmesi halinde; proje ekibi ile kurum/kuruluş yetkilileri tarafından imzalanması gereken elektronik başvuru çıktısı, diğer belgeler ve sözleşme metni elektronik imzalı olarak Kurumumuza iletilecektir.

Çağrı kapsamında proje yürütücüleri sadece Deprem Bölgesi’nde yerleşik üniversitelerde tam zamanlı öğretim üyesi olarak görev yapan araştırmacılar olabilecektir. Proje yürütücüsünün çalıştığı üniversitede mevcut olan altyapının depremden zarar görmesi nedeniyle proje yürütmeye uygun olmaması halinde, proje faaliyetleri için farklı kurum/kuruluşların alt yapı olanakları kullanılabilecektir. Bu amaçla, proje ekibine ilgili kurum/kuruluştan araştırmacı eklenmesi veya ilgili kurum/kuruluştan alınacak destek mektubunun elektronik başvuru esnasında sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Çağrı kapsamında, konu sınırlaması olmaksızın Ar-Ge niteliği taşıyan projelerle başvuru yapılabilecektir. Ancak, başvurunun yapılacağı üniversitenin yer aldığı şehrin ve/veya bölgenin ihtiyaçları odaklı projeler değerlendirme sürecinde önceliklendirilecektir. Projeler birbirinden bağımsız olarak değerlendirilecek ve 1001 programı kapsamında kullanılan ek puan süreci bu çağrı kapsamında uygulanmayacaktır.

Çağrı kapsamında, Deprem Bölgesi’ndeki üniversitelerin birbirleriyle işbirliği halinde sunacakları araştırma projelerinin öncelikli olarak desteklenmeleri sağlanacaktır.

Desteklenecek projelerin yürütüleceği üniversitelere performans puanlarına bakılmaksızın %50 oranında Kurum Hissesi verilecektir.

1001 programına ilişkin başvuru koşulları ve detaylı bilgiler için tıklayınız.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -