Cuma, Temmuz 26, 2024

Bu ilanın süresi dolmuştur / This announcement has expired

2024 Yılı ABD Büyükelçileri Kültürel Mirası Koruma Fonu başvuruları devam ediyor

Türkiye’deki ABD Türkiye Misyonu ve Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültürel İşler Bürosu’nun Kültürel Miras Merkezi, ABD Büyükelçileri Kültürel Mirası Koruma Fonu (AFCP) 2024 için  başvuru çağrısını duyurdu.

Bu yıl çağrı sadece Türkiye’nin Güneydoğu bölgesindeki 11 ili (Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ ve Adana) kültürel mirasın korunması içindir. Bu iller, Şubat 2023 depremlerini takiben ilan edilen afet bölgeleridir.

Başvuru süreci iki aşamalıdır: 1. Turda, ABD Misyonu Türkiye, ön değerlendirmesinin ardından Kültürel Miras Merkezi’ne sunulacak ön başvuru biçiminde proje fikirleri toplayacaktır.

2. Turda, Merkez, başarılı bulduğu fikirlere sahip olan elçilikleri tam proje başvurularını göndermeye davet edecektir. Sadece seçilen başvuru sahipleri, ikinci tur için ABD Misyonu tarafından iletişime geçilecektir.

AFCP, Türkiye dahil olmak üzere ülkelerin kültürel miraslarını koruma konusunda desteklemeyi ve ABD’nin diğer kültürlere saygısını göstermeyi amaçlamaktadır.

Ödüller 10,000 ile 500,000 dolar arasında değişecek. Kültürel Miras Merkezi, küresel olarak 20 ila 30 proje için finansman sağlamayı planlamaktadır.

Ön başvurular için son tarih 8 Aralık 2023, Cuma, TSİ 17:30’dur. 

Başvuru ve detaylı bilgi için tıklayınız. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -