Çarşamba, Mayıs 1, 2024

2024 Yılı Avrupa Dayanışma Programı (ESC) Teklif Çağrısı Yayınlandı!

Komisyon’un bugün başlattığı yeni bir finansman fırsatı sayesinde gönüllülük faaliyetleri 2024’te önemli ölçüde desteklenecek. 2024’ü kapsayan Avrupa Dayanışma Birliği altında yeni bir teklif çağrısı, AB ve ötesindeki gençleri dayanışma faaliyetlerine katılmak isteyenlere destek sağlayacak. Kapsanan alanlar, sosyal dahil etme faaliyetlerinden, daha az fırsata sahip olan insanlara yardım etmeye, yeşil ve dijital geçişlere katkıda bulunmaktan demokratik katılıma ve sağlıkla ilgili zorlukları ele almaya kadar geniş bir yelpazeyi içermektedir.

2024 için belirlenen bütçe miktarı 145 milyon Euro’dur. Bu miktar, gönüllülük, gençler tarafından yönetilen dayanışma projeleri, öncelikli alanlarda gönüllülük ekipleri ve dünya çapındaki insani yardım çabalarına katkı sağlayan Avrupa Gönüllü İnsani Yardım Birliği’ni finanse edecektir.

Program, toplumsal sorunlara çözüm odaklı dayanışma faaliyetlerine katılmak isteyen 18 ile 30 yaş arası kişilere ve AB dışında insani yardım faaliyetlerini desteklemek amacıyla 18 ile 35 yaş arası kişilere açıktır. Avrupa Dayanışma Birliği faaliyetlerine katılmak isteyen gençlerin, katılımcı organizasyonları bulup inceleyebilecekleri Avrupa Dayanışma Birliği portalına kayıt olmaları gerekmektedir. Portalda kayıtlı genç gruplar, liderlik ettikleri dayanışma projeleri için finans başvurusunda bulunabilirler.

Avrupa Dayanışma Birliği çerçevesinde faaliyet yürütmek isteyen herhangi bir kamu veya özel kuruluş, kalite belgesine dayanarak başvuruda bulunabilir. Bu belge, yüksek kalitede dayanışma faaliyetlerini gerçekleştirebileceklerini doğrular ve başvurularını AB üye devletlerinde ve ilişkili ülkelerde (İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ve Türkiye) bulunan Avrupa Dayanışma Birliği Ulusal Ajansları aracılığıyla veya gönüllülük ekipleri gibi merkezi olarak yönetilen eylemler için Avrupa Eğitim ve Kültür İcra Ajansı aracılığıyla yapabilirler.

Arka Plan: AB, Avrupa Dayanışma Birliği’ni Ekim 2018’de başlattı. Önceki AB dayanışma girişimlerine dayanan bu program, sektörde faal olan kuruluşlar ve topluma katkıda bulunmak isteyen gençler için tek bir noktada hizmet sunmayı amaçlamaktadır. Hemen başarı elde ettikten sonra, Avrupa Dayanışma Birliği 2021-2027’de faaliyetlerini genişletiyor ve bunları dünya çapındaki insani yardımın teslimine katkıda bulunacak şekilde genişletiyor. Avrupa Dayanışma Birliği programının 2021-2027 toplam bütçesi 1.033 milyar Euro’dur. Yedi yıl boyunca program, en az 185.000 gencin dayanışma faaliyetlerine katılmasına olanak tanımayı hedeflemektedir.

Avrupa Dayanışma Birliği, organizasyonlar ve gençlerle şu yollarla etkileşime geçmektedir:

-Dahil etmeyi ve çeşitliliği teşvik eder ve tüm gençlere Avrupa Dayanışma Birliği fırsatlarına eşit erişim sağlamayı amaçlar. -Tabiatı ve çevreyi koruma, iyileştirme ve geliştirme amacı güden projeleri ve faaliyetleri destekler, çevresel sürdürülebilirlik hakkında farkındalık yaratmayı ve davranış değişikliklerini mümkün kılmayı amaçlar. -Dijital geçişe katkıda bulunur, dijital becerileri desteklemeyi, dijital okuryazarlığı teşvik etmeyi ve dijital teknolojinin risk ve fırsatlarını anlama konusunda bir anlayış geliştirmeyi amaçlar. -Gençleri toplumda aktif olmaya teşvik eder ve gerçek değişim yaratıcıları olmalarını sağlamayı amaçlar.

Program başvuru rehberine ulaşmak için tıklayınız. 

BENZER İÇERİKLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz