Cumartesi, Nisan 27, 2024

Bu ilanın süresi dolmuştur / This announcement has expired

Davetlisiniz: Afet Sonrasında Yükseköğretimde Eğitime Erişim Hakkının İzlenmesi Odak Grup Çalışması

Türkiye Uluslararası İlişkiler Çalışmaları – TUİÇ Derneği olarak yürütülmekte ve ETKİNİZ AB Programı tarafından desteklenmekte olan, “Afet sonrasında Yükseköğretimde Eğitime Erişim Hakkının İzlenmesi” adlı çalışmaya ilişkin odak grup çalışması gerçekleştirilecektir.

Odak grup çalışması 28 Mart Perşembe günü tercihli olarak iki ayrı saat aralığında planlanmış olup, 13.00-14.00 arasında veya 21.00-22.00 arasında ki zaman aralığında yapılacaktır. Katılımcıların sadece bir oturuma katılması yeterlidir. 

Odak Gruba Katılım için aşağıda yer alan formun doldurulması talep edilmektedir.

Link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdH7cgmGSiBjXO1DzKnxLcLm2jG40k8r5JpQE8tJKyOgtBXqw/viewform

 

Odak Grup Hakkında Bilgilendirme 

Katılımcıların kimlik bilgileri gizli tutulacak ve hiçbir bilgi üçüncü şahıslarla paylaşılmayacaktır. Katılımcılara, odak grup toplantısından istedikleri zaman ayrılabilecekleri ve her soruyu cevaplamak zorunda olmadıkları hatırlatılacaktır. Toplantı, Zoom üzerinden gerçekleşecek ve ses kaydı alınacaktır. Katılımcıların bu şartları kabul etmeleri durumunda çalışmaya katılımları sağlanacaktır.

Katılımcılar:

  • Hatay’da yükseköğretime devam eden veya deprem sürecinde eğitimine devam eden farklı disiplinlerden ve yıl seviyelerinden öğrenciler,
  • Toplumsal cinsiyet, etnik köken, mülteci durumu ve engellilik durumu gibi çeşitliliği temsil eden öğrenciler,
  • Afet sonrası toparlanma sürecinde eğitime erişime ilişkin deneyimi olan aktivistler, sivil toplum temsilcileri, kanaat önderleri, akademisyenler ,

Yöntem:

Tarih: 28 Mart Perşembe 2024

Saat Tercihleri: 13.00-14.00 veya 21.00-22.00

Katılımcı Sayısı: 6-10 öğrenci (Çeşitliliği sağlamak için birden fazla oturum düzenlenebilir)

Buluşma Şekli: Zoom üzerinden sanal bir toplantı olarak gerçekleştirilecek.

Süre: Yaklaşık 90-120 dakika

Yönetici: Deneyimli bir moderatör tarafından yönetilecek

Kayıt: Ses kaydı (katılımcıların onayı alınarak) ve not alınacak

Sorular, moderatör tarafından sözlü olarak aktarılırken, ayrıca Zoom chat kutusuna da yazılacak. Katılımcıların her soruya yanıt vermek zorunda olmadıkları, ne kadar çok katılım olursa çalışmanın o kadar verimli geçeceği belirtilecektir. Katılımcılar istedikleri zaman, mazeret belirtmeksizin çalışmadan ayrılabilirler. Görüşme, yaklaşık 10 soru içerecek ve yaklaşık 1 saat sürecektir. Söz almak isteyen katılımcılar chat’e yazabilir veya el ikonuna basabilirler. Katılımcılardan mümkünse görüntülerini açık tutmaları ve soruları sözlü olarak yanıtlamaları rica edilecektir.

 

Türkiye Uluslararası İlişkiler Çalışmaları – TUİÇ Derneği

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -