Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği, çevre koruma alanında faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşlarını desteklemek amacıyla bir proje çağrısı başlatıyor.
Çevre konusundaki bu beşinci proje çağrısında aşağıdaki konularla ilgili projeler değerlendirilecektir:
– Biyoçeşitlilik ve iklim değişikliği;
– Ekosistemlerin korunması ve muhafazası
– Ekosistemlerin restorasyonu ve yenilenmesi;
– İstilacı türler;
– Kirlilikle mücadele;
– Döngüsel ekonomi;
– Yeşil şehirler;
– Kirlilik ve iklim değişikliğinin sağlık, gıda, su ve göç açısından yarattığı zorluklar;
– Ulaşım sektörünün yeşillendirilmesi.
Fransa ve Kosta Rika hükümetleri tarafından ortaklaşa olarak Haziran 2025’te Nice’te düzenlenecek Üçüncü Birleşmiş Milletler Okyanuslar Konferansı öncesinde bu yılki proje çağrısında Akdeniz’deki deniz yaşamına özel bir önem verilecektir.
Ayrıca 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenenlerle dayanışma amacıyla, felaketin çevresel sonuçlarını ele alan projeler de değerlendirmeye alınacaktır.
Bu proje çağrısı, Fransa’nın önceliklerinden biri olan çevre diplomasisinin bir parçasıdır: Fransa hem uluslararası forumlarda hem de iki taraflı olarak iklim (2015 Paris Anlaşması), biyoçeşitlilik (2017’de başlatılan ve her yıl düzenlenen Tek Gezegen Zirvesi) ve çevre (2019’da Avrupa Birliği Yeşil Paktı) mücadelesinde üzerine düşeni yapmaktadır. Bu yeni proje çağrısı, özellikle Ekim 2021’de Paris Anlaşması’nın onaylanmasıyla birlikte Türk makamlarının çevre alanında sarf ettiği çabaları da desteklemektedir.
Bu yılki proje çağrısı için ayrılan miktar 50.000 Avro‘dur. Seçilen projeler, jürinin en geç Nisan 2024 sonuna kadar açıklanacak olan kararına bağlı olarak 5.000 ila 15.000 Avro arasında bir meblağ alacaktır.
Son Başvuru Tarihi: 1 Nisan 2024.
Başvurunuzu [email protected] adresine ÇEVRE2024_(STK’nın adı) konulu bir e-posta göndererek tamamlayabilirsiniz. Proje çağrısı kurallarına ulaşmak için buraya tıklayınız.
Uygunluk kriterleri:
– Projeler en geç 15 Mayıs 2024 tarihinde başlamalı ve 30 Kasım 2024 tarihine kadar tamamlanmalıdır.
– Talep edilen hibe 5.000 ila 15.000 Avro arasında olmalı ve toplam proje bütçesinin %80’ini aşmamalıdır.
– Operasyonel maliyetler (proje ile ilgili olmayan idari maliyetler, kira, ofis ekipmanı) toplam bütçenin %20’sini aşmamalıdır.
Sağlanması gereken belgeler:
– Bütçeli proje teklifi (buradan indirin)
– Yasal temsilci(ler) tarafından imzalanmış, projenin sunulma nedenlerini ve talep edilen miktarı belirten başvuru mektubu.
– Kuruluşun ana sözleşmesi (tüzük).
Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayın