Çarşamba, Ocak 15, 2025

Bu ilanın süresi dolmuştur / This announcement has expired

HDV Azınlık Hakları Akademisi Başvurularınızı Bekliyor

HDV Azınlık Hakları Akademisi’ projesinin akademi programı için başvuru süreci başladı! Program dünyadaki ve Türkiye’deki azınlık hakları çalışmalarını tartışmayı, bu konuda farkındalığı artırmayı ve çözüm önerilerinin şekillenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Azınlık hakları alanına ilgi duyan, bu konularda farklı çalışmalar yürüten herkesin başvurularını bekliyoruz!

HDV Azınlık Hakları Akademisi
Akademinin müfredatı; azınlık kavramının tanımı ve dönüşümü, uluslararası ve ulusal bazda azınlıklarla ilgili yasal mevzuat, Türkiye’deki azınlıkların siyasi tarihi ve azınlık haklarına dair uygulamada yaşanan sorunlar, farklı ülkelerden karşılaştırmalı çalışmalar ve savunuculuk konularını içerir. Seminerler, kavramsal çerçeve, tarihsel arka plan, karşılaştırmalı siyaset ve savunuculuk olarak dört ana temel üzerine kurulmuştur.

HDV Azınlık Hakları Akademisi kadrosu farklı ülkelerden ve uzmanlıklardan kişilerden oluşur. Program iki aşamalıdır: İlk aşamada, dört gün sürecek yüz yüze öğrenim verilecek, ikinci aşamada, ayrı günlerde dört tane çevrimiçi buluşma olacaktır. Programın içeriği çoğunlukla Türkçe olmakla birlikte İngilizce seminerler için simultane çeviri ve İngilizce okumalar için Türkçe özetler sağlanacaktır.

Akademi programı birbirini tamamlayan konulardan oluştuğu için düzenli katılım gerektirmektedir. Programı tamamlayan katılımcılara Hrant Dink Vakfı tarafından sertifika verilecektir. Katılımcıların sertifika alması için programa tam katılım sağlaması ve akademi sürecinde çeşitli projeleri tamamlaması beklenmektedir. Akademi programı 7-10 Haziran 2024 tarihlerinde İstanbul’da Anarad Hığutyun Binası’nda yüz yüze olarak yapılacaktır.

HDV Azınlık Hakları Akademisi Projesi Hibe Programı
HDV Azınlık Hakları Akademisi projesi kapsamında akademide öğrenimini tamamlamış katılımcılar kurumları aracılığıyla hibe programına başvurabilecektir. Akademinin genel amacıyla aynı doğrultuda olarak, hibe programında azınlık gruplarını korumayı, azınlık haklarını güçlendirmeyi ve savunuculuğu teşvik etmeyi hedefleyen projelere öncelik verilecektir.

Hibe programına yapılan başvurular seçici kurul aracılığıyla seçilecektir ve ayrıntılı seçim yönetmeliği ayrıca yayımlanacaktır. Her akademi programı sonrası verilmeye başlanacak hibe programı her iki dönemde toplamda minimum sekiz kuruma verilecek, her bir projeye ayrılacak bütçe miktarı en az 10,000 ve en çok 15,000 Euro olacaktır. Projelerin süresi minimum 6 ay ve maksimum 9 aydır.

Akademiye kimler katılabilir?

  • Azınlık hakları ve savunuculuk konusuna ilgi duyan ve bu konuda çalışmak isteyen herkes akademiye başvurabilir.
  • Azınlık hakları alanında çalışmalar yapmış STK çalışanlarına, akademisyenlere, avukatlara, medya ve kamu sektörü çalışanlarına, azınlık gruplarına mensup bireylere, kadınlara ve öğrencilere öncelik verilecektir.

Akademi programı boyunca sağlanan destekler nelerdir?

  • Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır ve programa katılım ücretsizdir.
  • İstanbul dışından gelecek katılımcıların konaklama ve ulaşım masrafları karşılanacaktır.
  • Program materyalleri, dijital olarak katılımcılara verilecektir.
  • İngilizce verilecek seminerlerde Türkçe-İngilizce ve İngilizce-Türkçe simultane çeviri sağlanacaktır.

 

Nasıl başvurabilirsiniz?
Akademiye katılmak isteyen kişilerin başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurarak 2 Mayıs 2024 saat 18.00’e kadar teslim etmesi gerekmektedir. Sonuçlar 15 Mayıs 2024’e kadar e-posta yoluyla başvuranlara iletilecektir.

Akademiye bu formu doldurarak başvurabilirsiniz.

Başvurunuzu teslim etmeden önce Seçim Yönetmeliğini dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz.

Azınlık Hakları Akademisi ve başvuru süreciyle ilgili sorularınız için [email protected] adresine e-posta atabilirsiniz.

 

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -