Bu ilanın süresi dolmuştur / This announcement has expired

Karayolları Genel Müdürlüğü 150 Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak

Karayolları Genel Müdürlüğü 150 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu.

Karayolları Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere, 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın Ek Madde 2’nin (b) fıkrasına göre aşağıda belirtilen ünvanlarda toplam 150 sözleşmeli personel alınacaktır.

Bu ilanda bulunan sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleşen adaylarla ilgili iş ve işlemler 657 sayılı “Devlet Memurları Kanunu” ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın ilgili maddeleri uyarınca yürütülecektir.

Adaylar ilan edilen pozisyon ve birimlere göre sadece https://kariyerkapisi.gov.tr/isealim üzerinden bir başvuru yapabileceklerdir. Şahsen, posta veya diğer başka yollarla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
Başvuru işlemlerinde adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır. Adayların Lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli personel pozisyonlarına başvuru yapabilmeleri için 14 Temmuz 2024 tarihinde yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavına (2024-KPSS Lisans) ve Ön Lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli personel pozisyonlarına başvuru yapabilmeleri için 1 Eylül 2024 tarihinde yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavına (2024- KPSS Ön Lisans) girmiş olmaları gerekmektedir. Lisans mezunları için KPSSP3, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puanları esas alınacaktır.

Asil olarak yerleşenler kadar yedek aday belirlenecektir. Asil yerleşenlerden müracaat etmeyen veya aranan şartları taşımadığı tespit edilenlerin yerine yedek yerleşen adaylardan yerleştirme yapılacak olup aynı şekilde www.kgm.gov.tr kurumsal internet adresinden duyurulacaktır.
Merkez teşkilatına ataması yapılacak personelin görev yeri Genel Müdürlüğümüz, taşra teşkilatına ataması yapılacak personelin görev yerleri ise Bölge Müdürlükleri ve bunlara bağlı iş yerleridir. Adaylar, görev yapacakları teşkilat birimlerini ve bağlı illerde bulunan iş yerlerini www.kgm.gov.tr kurumsal internet adresinden inceleyebileceklerdir.

GENEL ŞARTLAR

1.    Başvuruda bulunacak adayların; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1’inci bendi gereği bu ilanda yer alan sözleşmeli pozisyonları tercih edecek adayların Türk Vatandaşı olmaları gerekmektedir.

2.    Adayların durumunun  “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların” “Yeniden hizmete alınma” başlıklı Ek madde 1’de belirtilen (Ek:22/11/2010-2010/1169) “Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.” hükmüne uygun olması gerekmektedir. Ancak aynı maddenin a, b ve c bentlerindeki şartları taşıyan adaylarda 1 yıl şartı aranmayacaktır. Ayrıca 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli personel statüsünde görev yapanların/yapmış olanların ilgili yıllara ait Cumhurbaşkanı Kararının Eki Kararında Sınavlar başlıklı 7’nci maddesinin 4’üncü fıkrasında yer alan “…..sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar 3 hizmet yılını tamamlamadıkça; mesleğe özel yarışma sınavıyla yardımcı olarak atanan kadrolar ile bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibariyle ihraz ettikleri ünvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar hariç olmak üzere halen görev yaptıkları kuruluşlara veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamaz.

3.     Başvuruda bulunacak adayların;
•    Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmaması,
•    Başvuru yapacağı pozisyon için aranan nitelikleri ve özel şartları taşıyor olması,
•    Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olması,
•    Herhangi bir sebeple kamu görevinden çıkarılmamış olması,
•    Askerlik hizmetini yapmış, tecilli veya muaf olması,
•    Tercih edecekleri kadro veya pozisyonlar için belirtilen; sürücü belgesi, mezuniyet belgesi, sertifika vb. diğer belgelere başvuru işlemlerinin son günü itibarıyla sahip olmaları gerekmektedir. Söz konusu belgelere başvuru işlemlerinin son günü itibarıyla sahip olmayan adayların yerleştirilmiş olsa dahi atamaları yapılmayacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR

1)  Mühendis ve tekniker pozisyonlarına yerleşecek adaylar için seyahate ve/veya arazide çalışmaya elverişli olmak.
2)  Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Teknikeri, İnşaat teknikeri ve Makine teknikeri pozisyonları için B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak
3)  Büro personeli pozisyonu için MEB onaylı bilgisayar sertifikasına sahip olmak veya üniversitede bilgisayar dersi aldığını gösterir transkript belgesi.
4)  Tüm pozisyonlar için 2024 KPSS (B) grubunun ilgili puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

 

30.01.2026

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayın

- Advertisment -

YAKLAŞAN EĞİTİMLERİMİZ