Uluslararası Bilim Ortaklıkları Fonu (ISPF), potansiyeli mümkün kılmak ve refahı desteklemek amacıyla tasarlanmıştır. Araştırma ve inovasyonu uluslararası ilişkilerimizin merkezine yerleştirir, Birleşik Krallık’taki araştırmacılara çağımızın önemli konularında dünya genelindeki meslektaşlarıyla birlikte çalışma olanağı sağlar. Fon, Birleşik Krallık Bilim, İnovasyon ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yönetilmektedir. British Council, Birleşik Krallık’ın önde gelen araştırma ve inovasyon kurumları konsorsiyumunun bir parçası olarak bu hizmeti sunan ortaklardan biridir.
ISPF Araştırma İş birlikleri programı kapsamındaki hibe, partner ülkeler ve bölgelerle belirlenen önceliklere göre, ISPF temaları altında ikili araştırma ve inovasyon iş birliklerini finanse edecektir. Çağrı, Küresel Sorunlar Araştırma Hibeleri fonu sağlayacak ve küresel sorunları ele alan araştırmaları destekleyecektir.
Temel araştırma temaları
Aşağıdaki temel temalara sahip projelerin başvuruları beklenmektedir:
- Dayanıklı Gezegen: Temiz enerji, aşırı hava ve iklim koşulları, tarım teknolojisi, çevresel direnç
- Dönüştürücü Teknolojiler: Yapay zeka, kuantum, yarı iletkenler, geleceğin telekomünikasyonu
- Sağlıklı İnsanlar, Hayvanlar ve Bitkiler: Biyogüvenlik ve patojen tespiti, küresel sağlık ve pandemiler, genomik ve dijital sağlık, antimikrobiyal direnç (AMR)
Fon
Hibe miktarı: £80.000 ‘a kadar
Hibe anlaşması, Birleşik Krallık yükseköğretim kurumları ile imzalanacak; ve finansman, Birleşik Krallık yükseköğretim kurumlarına dağıtılacaktır. Fonlanan Birleşik Krallık kurumları, bütçenin yarısını Türk kurumlarına hibe anlaşmalarına dayanarak dağıtmaktan sorumlu olacaktır. Birleşik Krallık proje liderleri, teklifleri %100 tam ekonomik maliyet (FEC) rakamlarıyla sunmalıdır. Başarılı olmaları durumunda, British Council, Birleşik Krallık araştırma kuruluşlarına ödenen tam ekonomik maliyetin % 80’ini karşılayacak ve kurumun geri kalan % 20’yi desteklemesini bekleyecektir.
Aksi belirtilmedikçe, ISPF fon hibesinin %80’i hibe anlaşmasının imzasının ardından yapılacak, ardından British Council tarafından raporların onayına bağlı olarak %10’luk iki ödeme daha yapılacaktır.
Uygunluk Kriterleri
- Her teklifin Birleşik Krallık’tan bir proje lideri ve Türkiye’den bir proje ortağı olmalıdır.
• Başvuran tüm Türk araştırmacılarının TÜBİTAK ARBİS’e kayıtlı olmaları gerekmektedir.
• Diğer uygunluk kriterleri geçerlidir. Lütfen tam uygunluk kriterleri için Belgeler bölümünde bulunan kılavuz belgesine başvurun.
ODA Uyumluluğu: Araştırma İş birlikleri Programı kapsamında finansman için değerlendirilmek için, tüm proje başvurularının Türkiye’nin ekonomik gelişimi veya sosyal refahına kısa veya orta vadeli olarak (10 yıl içinde) olumlu bir etki yapabilecek bir yol haritasını açıkça belirtmesi gerekmektedir.
Son Başvuru Tarihi: 9 Temmuz 2024, Birleşik Krallık saati ile 10:00
Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayın