Harry Totter and the Facilitator’s Stone, 11-18 Ekim 2026 tarihleri arasında Slovenya’da gerçekleştirilecek bir Erasmus+ eğitim kursudur. Program, gençlik çalışanları, eğitmenler, gençlik liderleri ve yaygın öğrenme alanında çalışan profesyonellerin kolaylaştırıcılık (facilitation) becerilerini geliştirmeyi ve anlamlı öğrenme deneyimleri tasarlamalarını desteklemeyi amaçlamaktadır.
Eğitim süresince katılımcılar; güvenli ve kapsayıcı öğrenme ortamları oluşturma, bireysel ve grup öğrenme süreçlerini destekleme, etkili öğrenme deneyimleri tasarlama ve kendi kolaylaştırıcılık yaklaşımlarını geliştirme konularında bilgi ve deneyim kazanacaktır. Program, uygulamalı çalışmalar, deneyimsel öğrenme, grup süreçleri ve yaratıcı yöntemleri bir araya getirerek yaygın öğrenme yaklaşımlarını pratiğe dönüştürmeye odaklanmaktadır.
Eğitim kapsamında kolaylaştırıcının rolü ve sorumlulukları, yaygın öğrenme metodolojileri, öğrenme tasarımı, katılımcı ve kapsayıcı eğitim ortamları oluşturma, kalıcı etki yaratan eğitim süreçleri geliştirme ile gençlik çalışanları ve kuruluşları arasında uluslararası iş birliklerinin güçlendirilmesi gibi konular ele alınacaktır. Katılımcılar ayrıca Avrupa’nın farklı ülkelerinden meslektaşlarıyla deneyim paylaşma ve yeni profesyonel bağlantılar kurma fırsatı bulacaktır.
Eğitim; özellikle grup çalışmaları yürüten yeni eğitmenler, gençlik çalışanları, gençlik liderleri, eğitimciler ve çalışmalarında yaygın öğrenme yöntemlerinden yararlanmak isteyen öğretmenler için uygundur. Program, katılımcıların yalnızca etkinlik yönetme becerilerini değil, aynı zamanda kalıcı etki yaratan öğrenme deneyimleri tasarlama yetkinliklerini de geliştirmeyi hedeflemektedir.
Son Başvuru Tarihi: 11 Eylül 2026
Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayın
