Pazar, Aralık 15, 2024

“STEAM ile Denizleri Koruyorum” Projesinde Öğretmen Eğitimleri Tamamlandı

TURMEPA VE D-MARİN İŞBİRLİĞİ 8’İNCİ YILINDA!

“STEAM ile Denizleri Koruyorum” Projesinde
Öğretmen Eğitimleri Tamamlandı

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve D-Marin işbirliğinin 8’inci yılında öğretmenler bir kez daha “STEAM ile Denizleri Koruyorum” Projesinde buluştu. Muğla ve Aydın’dan projeye katılan öğretmenler TURMEPA eğitimleriyle deniz ekosistemi, denizlerin önemi, sıfır atık, Sıfır Atık Mavi hakkında bilgi sahibi olurken, denizleri korumak için STEAM’e dayalı projeler geliştirdiler.

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve D-Marin işbirliğiyle hayata geçirilen STEAM ile Denizleri Koruyorum Projesi 8’inci yılında öğretmenlerle buluştu. Muğla ve Aydın’dan projeye katılan 12 öğretmen 5-9 Eylül tarihleri arasında TURMEPA tarafından verilen eğitimlerle deniz ekosistemi, denizlerin önemi, sıfır atık, Sıfır Atık Mavi hakkında bilgi sahibi oldular. Öğretmenler 5 günlük hizmetiçi eğitici eğitimi sürecinde STEAM eğitimi alarak Microbit ile çalışmalar gerçekleştirdi ve projeler üretti. D-Marin Göcek ve TURMEPA’nın Fethiye Deniz ve Kıyı İnceleme Merkezi’ndeki Sualtı Atık Sergisi’ni ziyaret eden öğretmenler keyifli zaman geçirdi.

D-Marin Göcek evsahipliğinde, D-Marin Turgutreis ve D-Marin Didim işbirliği ile gerçekleştirilen eğitmen eğitimlerine Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de destek verdi.

Proje grupları kurulacak
Denizel konuların yanı sıra öğretmenler 5 gün boyunca ERTEV uzmanlarınca verilen STEAM ve kodlama eğitimlerine katılma imkanı da buldular. Bu eğitimlerden sonra öğretmenler, kendi okullarında proje grupları kurarak öğrencilerine denizler ve STEAM konusunda eğitim verecek.

Her ay çevrimiçi öğretmen ve mentor toplantıları düzenlenecek olan projede, öğretmenler STEAM ile ilgili proje geliştirme aşamalarında diğer öğretmenlerle fikir alışverişinde bulunma imkanına sahip olacak ve ERTEV uzmanlarının yönlendirmesiyle projelerini iyileştirme fırsatı bulacak, sonrasında öğrenci projeleri çeşitli kategorilerde değerlendirilecek.

TURMEPA Hakkında:
1994 yılında Sayın Rahmi M. Koç’un kurucu başkanlığında, Deniz Ticaret Odası ile birlikte kurulan TURMEPA, 25 yıl içinde Türkiye’nin önde gelen deniz odaklı sivil toplum kuruluşu haline geldi. 1995 yılında yayınladığı “Denizleri Koruma Deklerasyonu”, IMO, UNEP, The Club of Rome, ICS ve IUCN gibi organizasyonların uluslararası platformlarda desteklerini alan TURMEPA, 19 Haziran 2000 tarihinde Bakanlar Kurulu’nca alınan kararla, kamu yararına çalışan dernek statüsünü elde etti.
28 yılda TURMEPA,
• 8,5 milyon kişiye çevre dersleri vererek denizlerimizi sevdirdik, 24 bini aşkın eğitimci yetiştirdi,
• Dijital eğitim içeriklerimiz Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA platformunda 540 bin defa görüntülendi,
• Gönüllü sayımız 10 bini aştı.
• Atık toplama teknelerimiz ile 43 milyon litre sıvı atık topladı,
• 2.8 milyon kilogram katı atığın denizlere karışmasını önledi,
• 2019 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte Sıfır Atık Mavi seferberliğini başlattı ve bu projeyle bakanlık tarafından özel ödüle layık görüldü.

D-Marin Hakkında:
2003 yılında kurulan ve merkezi Yunanistan’da bulunan, seçkin yat marinalarının lider işletmecisi D-Marin, Yunanistan, İtalya, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Karadağ ve Hırvatistan’da toplam 10.000’e yakın iskele ve 2.000’den fazla gemiyi ağırlayabilen kuru havuz tesislerine sahip 16 marina işletmektedir. D-Marin, özel müşterilerine ve iş ortaklarına üstün kalite standartları ve birinci sınıf müşteri hizmetleri temin ederek müşterilerine zenginleştirilmiş yatçılık deneyimleri sunmak için çalışmaktadır.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hakkında:
Muğla Millî Eğitim Müdürlüğü, Millî Eğitim Bakanlığının il düzeyindeki görevlerini planlamak, programlamak, yönetmek, denetlemek, geliştirmek ve değerlendirmekten sorumlu kurumdur.
Müdürlüğümüzün görev, yetki ve sorumlulukları Millî Eğitim Bakanlığı İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği ile belirlenmiştir. Bu yönetmeliğe göre Müdürlüğümüzde 20 bölüm bulunmakta olup iş ve işlemler; başta İl Millî Eğitim Müdürü olmak üzere 3 Müdür Yardımcısı ve 9 Şube Müdürünün kontrol ve koordinasyonunda yürütülmektedir.
1.000.773 nüfusa ve 13 ilçeye sahip Muğla ilinde, kendisine bağlı, resmi/özel okul/kurum ve kuruluşların sağlamış oldukları eğitim öğretim hizmetlerinin her aşamasından sorumlu kurum olarak hizmet veren Müdürlüğümüz, 13 İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, 13 Halk Eğitim Merkezi, 7 Öğretmenevi, 4 Rehberlik ve Araştırma Merkezi, 5 Bilim ve Sanat Merkezi, toplam 777 okul ve 296 kurum olmak üzere 1.073 okul/ kurumu bünyesinde barındırmaktadır.
Müdürlüğümüze bağlı okullarda toplam 164.658 öğrenci eğitim görmekte ve 14.005 yönetici/öğretmen eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmektedir.

Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hakkında:
Ülkemizin önemli Turizm cennetlerinden biri olan Didim, 93000 nüfusu ile yaklaşık 13000 öğrenciye sahiptir. Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 46 kurumumuzda 850 öğretmenimiz görev yapmaktadır.
Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarımızda yapılan çalışmalara ek olarak gönüllü öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz ile birçok yerel ve ulusal proje yürütmüş ya da destek vermiştir. Aydın geneli “Aydın’ın Kültürel Değerleri” Liseler Arası Kültür Yarışması, öğrenci şiirlerinden oluşan “Didim’den Dizeler” Şiir Kitapları serisi, “Didim Serüveni” ve “Rengârenk Aydın” boyama kitapları, “Kucaklaşma Zamanı Projesi”, “Geri Dönüşümün Kâşifleri”, “Didim Masalını Anlatıyor” Masal Kitapları Projesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik “Bizim De Söyleyeceklerimiz Var” Münazara Projesi ve sayısız e-Twinning projesi bunlardan bazılarıdır.
TURMEPA ve D-Marin işbirliği ile daha önceki yıllarda projelere destek veren Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu yıl yapılacak çalışmalarda da katkı sunacaktır.

ERTEV Hakkında:
4. Sanayi Devrimi, yerli üretim ve girişimcilik ekosistemlerine yönelik eğitim ve kapasite geliştirmek amacıyla ömrünü üretime ve ülke kalkınmasına adayan, bu toprağın kazancı ile bu toprağa yatırım yapan sayın Fahrettin GÜLENER tarafından 2018 yılında hayata geçirilen ERTEV, Ermetal Şirketler Grubu’nun 50 yıllık tecrübesinin üretici gücünden beslenen bir teknolojik eğitim platformudur.
ERTEV, iş gücü piyasasında gözlemlenen beceri uyumsuzluğunu STEAM yaklaşımı ve Maker bakış açısıyla azaltmayı amaçlar. Kuruluşundan itibaren öğretmen eğitimini vakıf faaliyetlerinin merkezine konumlandırmıştır. Bu bağlamda Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda çalışmakta olan teknik ve alan öğretmenlerini dijital dönüşüm ve otomasyon süreçlerine bağlı ortaya çıkan yeni teknolojileri verimli bir şekilde kullanmaları amacıyla mesleki ve teknik beceri eğitimleri verilmektedir.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan Kaynakların Kullanımı, Mesleki ve Teknik Eğitimin Niteliği ve Etkinliğinin Arttırılması Hakkında İş Birliği Protokolü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı İstanbul Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi (UNDP IICPSD) ile imzalanan küresel uzlaşı antlaşması bulunmaktadır.
ERTEV;
• Teknolojinin verimli kullanılması ile değişen iş gücü piyasasının ortaya çıkardığı ihtiyaçların karşılanması,
• Toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarının sağlanması,
• Gençlerin ve dezavantajlı kesimlerin mesleki bilgi ve becerilerin geliştirilmesi ile istihdam edilebilirliğinin arttırılması
• Tüketen değil “üreten” nesiller yetiştirilmesi, hayal et, tasarla ve üret yaklaşımı ile bireylere ‘kendin yap’ kültürünün benimsetilmesi vizyonu ile hareket eder.
Projelerimiz
• Geleceğin Fabrikalarında Mesleki Sektörel Mesleki Eğitim Yetkinlik Merkezi Projesi (İKG PRO)
• Üreten Çocuklar Atölyesi Projesi (GIZ)
• Beceri Geliştirme ve Gönüllülük Yoluyla Sosyal Uyumun Arttırılması Projesi (IOM)
• Uzman Atölye İşgücü Yetiştirme ve İstihdam Projesi (SOGEP-BEBKA)
• İmalat Sanayisine Yönelik Dijital Dönüşüm Eğitim Merkezi Projesi (SOGEP-BEBKA)
• Eko-Akıllı Okullara Daha İyi Geçiş İçin STEAM Odaklı Kitlerin Geliştirilmesi Projesi (Eco-Smart) Erasmus+
• Maker Karavan Projesi (HP)

BENZER İÇERİKLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz